Heb ik een grote of een kleine patchkast nodig?

Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat u een plan heeft voordat u talloze apparaten aansluit op een switch, server of andere netwerkhardware met verschillende bekabelde verbindingen. Een actieve gadget genaamd patchpaneel houdt uw datacenter of serverruimte overzichtelijk en zorgt ervoor dat u gemakkelijk defecte kabels kunt vinden of uw infrastructuur kunt verleggen.

Patchpanelen zijn montage-assemblages met verschillende aantallen poorten om inkomende en uitgaande internet- of vezelkabels aan te sluiten en af te handelen. Deze panelen bevinden zich in de bedradingskast van een typisch datacentrum. In elk van deze racks zit minstens één paneel. Deze panelen zijn rug-aan-rug met elkaar verbonden. U vraagt zich vast af: heb ik een grote of een kleine patchkast nodig? U kunt kiezen voor een grote of kleine patchkast, we leggen uit welke grootte geschikt is voor patchkast.

Patchkastwinkel.nl biedt verschillende maten patchkasten

Moet ik een kleine patchkast kopen? Kleine patchkasten zijn bij Patchkastwinkel verkrijgbaar in verschillende varianten: 15 tot 22U (820mm tot 1200mm) en zowel met glas, als met een geperforeerde voor- of achterdeur.

Er bestaan ook patchkasten welke u eenvoudig tegen de wand kunt monteren, verkrijgbaar in verschillende varianten: 6 tot 12U (368mm tot 635mm). Dit wordt ook wel de Wandkasten genoemd.

Moet ik een grote patchkast kopen? Heeft u een grote patchkast nodig? Zoals een serverrack, wandkast, patchkast of een andere 19-inch kast die ontworpen is om servers en aanverwante hardware in onder te brengen? Vanwege de importantie van de netwerkoplossingen voor uw bedrijf is het van cruciaal belang dat deze veilig worden opgeborgen in een patchkast. Nieuwe en gebruikte enorme patchkasten vindt u overigens ook op Patchkastwinkel.nl. Een nieuwe grote patchkast koopt u tevens gemakkelijk bij Patchkastwinkel, zodat u uw kabelmanagement op orde kunt krijgen.

Hoe breed moet mijn serverkast zijn?

Zowel de 600 als de 800 mm breedte van onze serverkasten zijn compatibel met standaard 19-inch apparatuurdieptes, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over complicaties tijdens het installatieproces. Dit is enigszins beperkt als u kiest voor een 600 mm brede kast, maar ook het kiezen voor een 800 mm brede kast blijft hanteerbaar.

Onder andere patchpanelen bepalen de grootte van de patchkast

Een patchpaneel biedt interconnectie- of cross-connect patchmogelijkheden om kabels te splitsen en af te sluiten. Het functioneert uitstekend door de kabelelementen af te sluiten en patchkabels te gebruiken om de signalen naar hun uiteindelijke plaats te sturen. Als u panelen gebruikt, hoeft u voor het opzetten van het circuit alleen maar de juiste kabel in of uit te pluggen.

Een patchpanel is een stuk hardware met vele poorten dat helpt bij het groeperen van kabels. Elk van deze poorten heeft een draad die op een andere plaats wordt aangesloten. Patchpanelen kunnen in grootte variëren van extreem klein met een paar poorten tot zeer groot met honderden poorten.

Let op dat u ongeveer 5 tot 10 centimeter ruimte voorziet aan de achterkant van de patchkast om de gereguleerde afvoer van warme lucht mogelijk te maken.

Waarvoor worden deze panelen gebruikt?

Het patchpanel is een veelzijdig stuk gereedschap. Het is een van de weinige stukken technologie die kan worden toegepast op koper- en glasvezelnetwerken. Ze worden gebruikt voor bekabelingsinstallaties in bijna alle netwerken. Deze panelen hebben talloze voordelen, en dergelijke panelen zijn het beste alternatief voor prijzige poortswitches. Dankzij patchpanelen ziet een serverruimte of datacenter er netjes en schoon uit. De defecte kabel kan snel gevonden en vervangen worden.

Moet ik een grote patchkast kopen?

Een patchpanel heeft veel voordelen die het de moeite waard maken om er een te gebruiken. Na het opzetten van een patchpanel is het toevoegen van nieuwe apparaten eenvoudig en hoeven er geen nieuwe kabels end-to-end te lopen. Patchpanelen worden vaak dichter bij de apparatuur geplaatst, waardoor er minder kabelwarboel ontstaat. Daardoor kan een kleinere patchkabel worden gebruikt.

Met een patchpanel kunt u kortere kabels gebruiken, die minder duur zijn dan langere, waardoor de kabelkosten dalen. Als u ooit een testkabel moet aanleggen, een poort moet testen, of andere typische onderhoudstaken moet uitvoeren, gaat dat veel sneller en eenvoudiger dan wanneer u kabels moet aanleggen om elk apparaat op de bedoelde plaats aan te sluiten.

Moet ik een kleine patchkast kopen?

Het is eenvoudig om de boel in de war te sturen als er tientallen of zelfs honderden kabels uit een patchpanel komen. Ongeorganiseerde kabels kunnen probleemoplossing veel moeilijker maken en, zeker als iemand de verkeerde kabel loskoppelt, zelfs uitval veroorzaken. Daarom is het cruciaal om orde te houden vanaf het moment dat u de eerste kabel aanbrengt. Een patchpaneel kunt u overzichtelijk houden door verschillende dingen te doen, als eerste is de juiste maat patchkast belangrijk. Te veel kabels in een te kleine patchkast is vragen om problemen.

Elke kabel moet aan beide uiteinden en in de meeste gevallen, in het midden goed geïdentificeerd worden. Als de kabels labels hebben, wordt het voor specialisten eenvoudig om te controleren of ze aan de juiste lijn werken.

Ook een patchkabel organisator is de investering waard

Met behulp van patchkabel organisatoren kunt u netjes en gelijkmatig lijnen naar elke poort laten lopen om te zien waar ze vandaan komen. Kabels met kleurcodering? Goed plan! Door gekleurde kabels te gebruiken, kunt u direct bepalen wat voor soort kabel er op elke plaats aanwezig is.

✓ Voor 16:00 besteld Vandaag verzonden!
✓ Niet goed Geld terug
✓ 
 Eigen voorraad Korte lijntjes
✓ Groot assortiment Scherpe prijzen!
✓ Tevreden klanten 93% score