Ventilatie

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Fan voor ventilator pakket met kogellagers, zwart
    € 14,67 € 17,75
  2. Thermostaat (koeling) KTS 011
    Thermostaat (koeling) KTS 011
    Art.nr. (SKU): DS-Therm
    € 14,67 € 17,75

Ventilatie patchkast – Patchkastwinkel

Een cruciaal aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de warmtebelasting van een bedieningspaneel of patchkast. Voor een goede werking van de patchkast is het essentieel om in de kast ventilatie op te nemen zodat de temperaturen niet te hoog oplopen. Bij Patchkastwinkel vindt u verschillende categorieën voor ventilatie voor patchkasten, van een patchkast ventilator tot koelsystemen aan de zijwanden.

Netwerkapparatuur produceert veel warmte en dit is nadelig voor de productiviteit. Tegenwoordig zijn de patchkasten compacter. Aangezien het grootste deel van de elektriciteit die zij verbruiken als warmte verloren gaat in de atmosfeer, is het belangrijk om te beschikken over een ventilatie patchkast.

Kast ventilatie voor patchkasten

Ventilatie in patchkasten wordt vaak over het hoofd gezien. Omdat niet veel mensen weten dat kast ventilatie zo belangrijk is, worden er problemen in de patchkast veroorzaakt. Voor een snelle gegevensoverdracht, een lage latency en consistente performance is er veel computer vermogen nodig. Het vermogen van een computer of server neemt af naarmate de temperatuur stijgt, waardoor ventilatie in een patchkast erg belangrijk is.

De servers moeten op volle capaciteit en bij de ideale temperatuur draaien om aan uw specifieke prestatie-eisen te kunnen voldoen. Door middel van koelsystemen die niet alleen voor de ideale temperatuur zorgen, maar ook voor de ideale energiebesparing, helpen wij u bij het bereiken van dat doel. Bij ons vindt u patchkast ventilatoren voor een 19 inch patchkast, maar ook voor andere patchkasten!

Een patchkast ventilator zorgt voor een langere levensduur van de patchkast

Als servers en andere netwerkhardware niet gekoeld worden, hebben ze een kortere levensduur en zijn ze vatbaarder voor defecten. Zonder ventilatie in de patchkast heeft u eerder last van hardware storingen en andere problemen die voor aanhoudende downtime zorgen. Doorgaans zijn die problemen namelijk gevolgen van te hoge temperaturen.

Met onze uitgebreide en schaalbare koelsystemen zorgen wij ervoor dat de temperaturen die door dicht op elkaar gepakte patchkasten worden veroorzaakt niet te hoog oplopen. Heeft u meer patchkast onderdelen nodig? Neem gerust een kijkje in ons assortiment; wij bieden namelijk veel meer dan alleen ventilatie voor patchkasten, denk bijvoorbeeld aan netwerkkabels en andere accessoires.

Kast ventilatie kopen bij Patchkastwinkel

Voor kast ventilatie kan het kan voldoende zijn om roosters in de zijwanden en/of deuren van de kast te installeren, als de kast in een koele ruimte geplaatst is en de temperatuurstijgingen minimaal zijn. Door de natuurlijke circulatie van warme lucht zal de warmte de kast gemakkelijk kunnen verlaten via de ventilatieroosters. Om de warmteafvoer te bevorderen, kunt u met een patchkast ventilator zorgen voor betere ventilatie in de patchkast.

Het installeren van een patchkast ventilator brengt de koeling van de kast naar een hoger niveau

Om de lucht in de kast te laten circuleren en de warme lucht af te voeren, kan een patchkast ventilator met een thermostaat en thermometer uitgerust worden. Deze zullen vaak bovenin de kast geplaatst worden, waar de verwarmde lucht de neiging heeft zich op te hopen. De thermostaat houdt de temperaturen bij en kan voor meer of minder ventilatie in de kast zorgen. Neem gerust een kijkje in het assortiment van Patchkastwinkel. Een ding is zeker: u vindt er naast diverse patchkast onderdelen ongetwijfeld een effectieve kast ventilatie oplossing!

Komt u er even niet uit of heeft u specifieke vragen over ventilatie patchkast? Neem dan gerust contact met Patchkastwinkel op!