UTP Bekabeling

Kwalitatieve UTP kabels kopen bij Patchkastwinkel

Internet is een onmisbaar onderdeel van de onderneming. Vrijwel alle apparaten zijn waarschijnlijk afhankelijk van een (stabiele) internetverbinding. Het gebruik van kwalitatieve UTP kabels met speciale UTP aansluiting (tegenwoordig officieel U/UTP kabels genoemd) is dan onmisbaar. Een UTP kabel is een netwerkkabel ontwikkeld voor dataoverdracht en telefonie. In feite verbindt de kabel apparaten met elkaar of met het internet. Het gebruik van bekabeld netwerk zorgt voor een stabielere verbinding dan wanneer het apparaat is aangesloten op de WIFI verbinding. Een ethernet kabel, een internet kabel of een UTP kabel kopen doe je bij Patchkastwinkel.

Ethernetverbinding in plaats van WIFI

Het opzetten van een bekabelde internetverbinding kost misschien wat meer moeite, maar heeft enkele zeer belangrijke voordelen ten opzichte van het gebruik van WIFI. WIFI signalen worden overgedragen via radiofrequenties. Deze frequenties zijn gevoelig voor onderbrekingen. Dit probleem is bij het gebruik van bekabeld internet weggenomen. Dit kan een groot voordeel zijn, omdat allerlei onderdelen het signaal van de WIFI zouden kunnen verstoren. Door het gebruik van stabiel, bekabeld internet, heb je minder snel last van trage, verbroken of haperende internetverbinding. Dit omdat je ethernet kabel of internet kabel goed beschermd is, als het ware als interne internet kabel. Dit zul je zeker merken wanneer je bijvoorbeeld grote bestanden aan het uploaden bent of deelneemt aan digitale meetings. Dit gaat met een UTP patchkabel kopen van Patchkastwinkel sneller dan bij een standaard netwerkkabel dankzij de dubbele afscherming. Bekijk ook onze patchkast accessoires.

Een UTP kabel, internetkabel of ethernetkabel?

Een UTP kabel, internetkabel en ethernetkabel zijn allemaal hetzelfde. Het zijn verschillende termen voor hetzelfde product. Het is simpelweg een kabel die gebruikt wordt voor het verbinden van verschillende apparaten, zoals een modem met een computer.

Categorieën UTP kabels

Een UTP kabel wordt onderverdeeld in verschillende categorieën en uitvoeringen. Patchkastwinkel.nl heeft een breed aanbod aan verschillende UTP kabels en UTP patchkabels in de categorieën Cat5e, Cat6, Cat6a en cross-over. De UTP kabels van Cat5e zijn goed voor overdrachtssnelheden vanaf 1.000mbit/s en hebben een bandbreedte van 100Mhz. De UTP kabel van Cat6 heeft dezelfde overdrachtssnelheid, maar beschikken over een bandbreedte van 250 Mhz. De UTP kabels van Cat6a beschikken over een overdrachtssnelheid van 10.000mbit/s en beschikken over een bandbreedte van 500Mhz. Ben je benieuwd welke snelheid en welke Mhz je nodig hebt? Neem gerust contact met ons op, een van onze gespecialiseerde medewerkers helpt je graag.

RJ45 aansluitingen bij de UTP kabel

Aan het einde van de UTP kabel wordt een connector geplaatst. Deze connector zorgt ervoor dat de kabel aangesloten kan worden op apparaten. De aansluiting heet een RJ-45 aansluiting. Elke UTP kabel in ons assortiment beschikken over deze RJ45 aansluiting. Hierdoor weet je zeker dat je een UTP kabel aanschaft met een hoge kwaliteit aansluiting, die past op jouw apparaten.

Lengte van de UTP kabel

Wanneer je aan de slag gaat met het aanleggen van je netwerkbekabeling en bent van plan om een UTP kabel te kopen is het belangrijk om te weten welke lengte kabel je nodig hebt. Onze webshop heeft een breed assortiment aan UTP kabels, nieuwe en gebruikte patchkasten. Zo kun je bij ons terecht voor kabels met lengtes van 0,5 meter tot 25 meter. Alle cat5e en cat6 kabels zijn uit voorraad leverbaar en ook worden alle nieuwe bestellingen verzonden exclusief eventuele verzendkosten.

De voordelen van een UTP kabel kopen bij Patchkastwinkel

Wanneer je jouw UTP kabel snel in huis wilt hebben, is dat geen probleem. Bestel je vóór 16:00? Dan wordt dit voor 16.00 verzonden. Ben je niet tevreden met je product? Dan krijg je uiteraard je geld terug. Daarnaast verzenden wij gratis vanaf €100 en heb je altijd keuze uit een breed assortiment U/UTP kabels. UTP kabels nodig? Patchkastwinkel heeft het, de internet kabel en UTP kabel maken een verschil en zijn uit voorraad leverbaar.